Enter FREE SHIPPING at checkout and get free shipping on all orders over €35

FAQ

  1. Wat is nu juist het verschil tussen diervriendelijk en dierproefvrij?
    Diervriendelijke cosmetica bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden niet op dieren getest. De drie meest voorkomende dierlijke ingrediënten zijn: 

    - bijenwas en honing: gemaakt door bijen, komt veel voor in lippenbalsems, lipsticks, voet- en handcrèmes.
    - lanoline (wolvet): het wolvet van schapen wat hun huid beschermt, wordt gebruikt in voedende crèmes, gels en lipproducten.
    - karmijn: geplette schildluizen, wordt als kleurstof toegevoegd in rode en roze lipsticks en gloss, oogschaduw en blushes.
    Bron: naoki.nl

    Bij dierproefvrije cosmetica worden er geen dierproeven uitgevoerd op de producten en ingrediënten in de producten.

  2. Zijn alle producten diervriendelijk en dierproefvrij op epiphanie?
    Ja en neen. Alle producten die je kan vinden op epiphanie zijn 100% dierproefvrij maar niet alles is diervriendelijk/vegan. Ik ben begonnen met het idee om enkel dierproefvrije make-up te verkopen omdat dat aspect het meest doorweegde voor mij. Maar meer en meer begon ik ook het diervriendelijke aspect belangrijker te vinden. Daarom zou ik graag in de toekomst zowel 100% diervriendelijk als 100% dierproefvrij zijn. Wanneer een product diervriendelijk/vegan is, staat het steeds vermeld bij de productomschrijving.

  3. Kan ik mijn pakje ook komen afhalen?
    Jazeker! Bij de check-out kan je een keuze maken tussen levering aan huis of om het pakje te komen afhalen. Wanneer je kiest om het pakje te komen afhalen, neem je best eerst contact op via het contactformulier. Dan zullen we bespreken wanneer het het makkelijkste past voor beide. Bij afhaling kan je cash betalen (liefst gepast) of via de Bancontact-app.

  4. Mag ik een product terugsturen?
    Als je niet tevreden bent over een product, moet je deze terugsturen binnen de 14 dagen na ontvangst. De producten moeten ongebruikt, ongeopend en in originele verpakking teruggestuurd worden. Als de teruggestuurde producten voldoen aan deze voorwaarden, wordt het bedrag van de teruggestuurde producten teruggegeven altijd door middel van een storting. Enkel de verzendkosten om het pakje terug te sturen is voor jou.